2009. szeptember 23., szerda

Knödli

Már régebb óta nézegettem, milyen berlini finomságot lehetne sütni-főzni. Mondjuk elsősorban inkább főzni, mert sütőm nincs... Lapozgatom a szakácskönyveket a boltban, vizslatom az étlapokat, kérdezősködöm ki-mit ajánl... Eddig nem sok eredménnyel jártam. (De majd eztán')
Berliner Wurst - ez a fő jellegzetesség, dehát ezen most mit főzzek?! Amúgy is grillezve finom, meg szószosan. Egyébiránt rájöttem, mi-mi, (ez lehet, hogy másnak nem újdonság, csak nekem...), szóval: Bockwurst= wurst főzve, Bratwurst=wurst grillezve, Currywurst=felsarabolt wurst szósszal. Nade, én ma nem wurstolni akartam, hanem valami mááást. Knödel lett belőle gombás-szószos kísérettel.

A boltban 2féle gombóc volt: sima és Semmelknödel. A dobozaikon kb. ugyanazok a képek díszelegtek, ezért gondoltam, sok különbség nem lehet köztük... Azért az utóbbit választottam, hátha mégis tud valami extrát... :) Hátöö, nemtom. Így nézett ki:

Ilyen kis gömbtasakokban volt a "matéria". Először be kellett áztatatni, aztán főzni. (Még jó, hogy elolvastam a használati útmutatót, mert eszembe nem jutott volna főzés előtt hideg sós vízben úsztatni őket...)

Kicsit légbuborék hatást keltettek a gombócok, dehát, biztos az igazi germán háziasszonyoknál is így megy ez...
Amikor megfőttek egyébként jobban néztek ki egy fokkal :)


Az első recept, amit a knődli mellé olvastam, nem tetszett, mert cukrot kellett volna szórni a húsra, ami valahogy nem jött össze ízvilágban a többi hozzávalóval... Ez ma nem tett volna jót nekem...
Jaaa, és nincs is cukrom itt, hehe :)

Szóval inkább maradtam a gombás verziónál. Egész jól passzoltak :) És gyorsan el is készültek, ami fontos tényező volt ma a rendszerben.

Csak... máskor lehet, hogy áthívok valakit, mert egyedül nem olyan vicces dolog főzni... Még. Már?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése